Robben bezorgt Real zege bij debuut Huntelaar

Ger
4 januari 2009, 18:47   Bijgewerkt: 4 januari 2009, 20:23

Real Madrid heeft zondag een welkome overwinning geboekt voor eigen publiek. De Spaanse titelverdediger zette directe concurrent Villarreal met 1-0 opzij. Arjen Robben nam het prachtige doelpunt voor zijn rekening, terwijl Klaas Jan Huntelaar debuteerde bij de Koninklijke.

De van Ajax overgenomen aanvaller, die de geblesseerde Ruud van Nistelrooy voorlopig in Madrid moet doen vergeten, speelde onopvallend. Huntelaar incasseerde voor rust een gele kaart na een wilde tackle. Daarnaast kreeg de Oranje-international één goede kans, die hij niet benutte. Nadat Huntelaar de bal op de borst goed had aangenomen, tikte hij het leer tegen doelman Diego Lopez op.

Collega-international Robben had meer succes. De buitenspeler besloot na ruim een half uur een mooie solo met een doeltreffende uithaal. Naast Huntelaar en Robben had trainer Juande Ramos met Wesley Sneijder een derde Nederlander in zijn basiself opgenomen. Royston Drenthe kwam Huntelaar tien minuten na rust vervangen. Rafael van der Vaart maakte als invaller in de 77e minuut zijn opwachting.

Door de zege is Real gestegen naar de derde plaats in de Spaanse competitie. De achterstand op koploper Barcelona is na zeventien wedstrijden groot: twaalf punten. Nummer twee Valencia staat er een punt beter voor dan Real.