Simons: "Dat het nu rommelt bij PSV, is normaal"

26 januari 2009, 07:14

In de winterstop wist PSV-coach Huub Stevens wat zijn ploeg te doen stond. De resterende zeventien competitieduels waren allemaal 'finales', die zijn elftal moest winnen om kans te houden op de landstitel. De eerste twee wedstrijden van 2009 leverden echter slechts twee punten op, waardoor de achterstand op koploper AZ opgelopen is tot vijftien punten. En belangrijker nog: het geduld van de fans lijkt op.

Tegen NAC Breda keerde de Eindhovense aanhang zich voor het eerst écht tegen Stevens en algemeen directeur Jan Reker. Beide heren moeten 'oprotten', zo was in de slotfase van het duel met de Bredanaars (2-2) luidkeels te horen in het Philips Stadion. En niet alleen de fans, maar ook een groot deel van de spelersgroep lijkt niet veel vertrouwen meer te hebben in Stevens. De laatste tijd sijpelen diverse verhalen door, dat weinig mensen bij PSV meer écht achter de geplaagde trainer staan. 

"Je krijgt in zo'n situatie, waarin het allemaal niet zo loopt, altijd verhalen dat het de schuld van de trainer is", vervolgt hij. "Maar zo slecht spelen we helemaal niet, vind ik. Wedstrijden zoals tegen NAC, speelden we de afgelopen jaren ook regelmatig. Het enige verschil is dat de bal er toen altijd net wél in ging, en nu niet."

steves

steves

Eén ding is wel zeker: landskampioen zal PSV dit seizoen niet meer worden. Een achterstand van vijftien punten op AZ, lijkt onoverbrugbaar. Ook Simons denkt niet meer aan de titel. "Zo lang we zelf onze wedstrijden niet winnen, heeft het geen enkel nut om over de titel te praten. We moeten nu eerst maar kijken naar de ploeg één plek boven ons. Maar nogmaals, we moeten vooral naar onszelf kijken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen