Toivonen: "Schwalbes maken hoort er bij"

25 januari 2009, 08:34

Ola Toivonen is redelijk tevreden over zijn debuutwedstrijd voor PSV. De Zweedse spits mocht tegen NAC Breda verrassend in de basis beginnen en hoewel het resultaat (2-2) teleurstellend was, was hij te spreken over zijn eigen spel. "Het was heel erg wennen, maar het ging best oké", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Toivonen kreeg tegen NAC Breda in de punt van de Eindhovense aanval de voorkeur boven Danko Lazovic en Danny Koevermans, die dit seizoen allebei nog niet hebben weten te imponeren. "Het was voor mij ook wel verrassend dat ik in de basis stond, zeker omdat ik pas twee weken bij de club ben. Toen ik na zeventig minuten gewisseld werd, was de pijp dan ook aardig leeg", vertelt de pas 22-jarige aanvaller.

Eenmaal in het veld moest Toivonen vooral wennen aan het spelsysteem van PSV, een soort verkapt 4-2-3-1. "In Zweden speelde ik altijd in een systeem met twee spitsen, nu stond ik in mijn eentje in de punt van de aanval. Dat was raar, want ik stond nu de hele tijd tegenover twee centrale verdedigers en een verdedigende middenvelder. Eigenlijk was het dus de hele tijd drie tegen één. Maar goed, dat zijn dingen waar ik even aan moet wennen, om telkens twee man in je rug te hebben."

Waar Toivonen misschien ook even aan moet wennen, is het feit dat fopduiken in de Eredivisie niet echt gewaardeerd worden. De Zweed kreeg in de eerste helft een gele kaart voor een zeer onhandig uitgevoerde Schwalbe en toonde na afloop van de wedstrijd geen berouw. "Ach, zoiets is toch normaal. Dat doet elke spits."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen