Van Gaal sluit komst Ooijer naar AZ uit

16 januari 2009, 17:09   Bijgewerkt: 16 januari 2009, 17:19

AZ gaat geen poging wagen om André Ooijer weg te plukken bij Blackburn Rovers. Coach Louis van Gaal heeft de ervaren international niet nodig, omdat hij vreest dat jongere spelers in de selectie dan stil blijven staan in hun ontwikkeling.

"Als we Ooijer zouden halen, dan wordt het perspectief voor jongens als Gijs Luirink, Kees Luijckx en Kew Jaliens minder. Ooijer haal je namelijk niet voor de bank. Ik wil juist de huidige spelers dat perspectief bieden", zegt hij op de AZ-website.

Door blessures van Niklas Moisander en Hector Moreno zit AZ krap in de verdedigers, maar van Van Gaal hoeven er niet per se nieuwe spelers bij te komen. "Als er al iemand komt, dan zal het een multifunctionele linkspoot zijn. Met multifunctionele spelers hebben we met een kleine selectie toch elke positie drie keer bezet."

Zeker is wel dat AZ niet mee zal werken aan een tussentijds vertrek van Kees Luijckx. De jonge verdediger liet enige tijd geleden weten dat hij weg wilde, maar heeft door de blessures van Moreno en Moisander ineens een basisplaats. "Door verschillende factoren is Kees nu eerste keus geworden. Als je van Excelsior naar AZ terugkeert, ben je nog niet van het AZ-niveau. Dan moet je geduld opbrengen om eerste keus te kunnen worden. Dat heeft Kees niet echt gehad, maar hij kreeg zijn kans en doet het goed. Hij wil nu volgens mij heel graag blijven", zegt de trainer daarover.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen