Van Persie heeft geen haast met nieuw contract

Koen Freriks
6 januari 2009, 00:07   Bijgewerkt: 6 januari 2009, 00:17

Arsenal wil het tot medio 2011 doorlopende contract met Robin van Persie openbreken en verlengen, maar de aanvaller zelf lijkt weinig haast te hebben. Voor de Oranje-international is het belangrijker dit seizoen een hoofdprijs binnen te halen dan te focussen op een nieuw contract, zo laat hij doorschemeren in het AD. 

Van Persie is door trainer Arsene Wenger benoemt tot aanvoerder, totdat eerste captain Cesc Fabregas terugkeert van een blessure. "Ik vond het een hele eer dat de aanvoerdersband nu bij mij terecht kwam", aldus de oud-Feyenoorder, die een compliment kreeg van zijn Franse coach. "Zijn rol als aanvoerder heeft hij uitstekend vertolkt."

Van Persie beaamt dat er genoeg talent rondloopt bij Arsenal, maar het gogme ontbreekt volgens hem. "Alle jonge spelers werken elke dag keihard op de training om vooruitgang te boeken. Die zie ik ook. Maar we moeten gewoon toegeven dat we nog niet zo ver zijn als we hadden gehoopt. Wat iedereen moet beseffen is dat je soms met minder fraai voetbal moet winnen. Daarvan beginnen de spelers de laatste weken een beetje van doordrongen te raken."

Wellicht dat een kwaliteitsinjectie The Gunners vooruit kunnen helpen. Wenger is bereid fors te investeren, maar zal geen complete groep spelers halen. "Ik geef het geld liever uit aan één echte klassespeler. Ik wil niet dat de ontwikkeling van jongens als Aaron Ramsey stokt doordat ik een gemiddelde speler zou kopen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen