AZ wint opnieuw, recordpoging Romero ten einde

7 februari 2009, 21:40   Bijgewerkt: 8 februari 2009, 10:15

De zegereeks van AZ lijkt geen einde te kennen. Zaterdagavond stapte de ploeg van Louis van Gaal voor de elfde maal op rij als winnaar van het veld. Willem II was in Alkmaar het slachtoffer: 3-1. De Tilburgers zijn pas de eerste die doelman Romero wisten te verschalken tijdens deze imposante zegereeks.

Die eer was voor Saïd Boutahar, die na negentien minuten de bezoekers verrassend op 0-1 zette. De aanvallende middenvelder van de Tilburgers kreeg op ruim twintig meter van het doel de ruimte om aan te leggen en profiteerde daar dankbaar van. Omdat het schot van Boutahar onderweg ook nog licht van richting werd veranderd, was Romero kansloos (0-1).

De Alkmaarse fans leken aangeslagen door de zeldzame tegentreffer, maar op het veld was weinig van de tegenslag te merken. Zeven minuten na de treffer van Boutahar was het alweer gelijk. Uit een vrije trap van Stijn Schaars belandde de bal in het doelgebied voor de voeten van Maarten Martens. De Belg zag dat zijn landgenoot Moussa Dembélé er beter voor stond en de spits mocht uiteindelijk het laatste zetje geven (1-1).

AZ draaide de afgelopen weken moeizaam, maar tegen Willem II was de oude glans met name in de tweede helft weer terug. Met hoogstandjes zetten de Alkmaarders de defensie van de Tilburgers regelmatig te kijk. El Hamdaoui rondde een half uur voor tijd zo'n snel uitgevoerde aanval af. Met een balletje achter het standbeen zette hij een één-twee met David Mendes da Silva op en die wist El Hamdaoui vervolgens weer blindelings voor het doel te vinden: 3-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen