AZ zet concurrentie op negen punten

1 februari 2009, 16:19   Bijgewerkt: 1 februari 2009, 17:00

De eerste landstitel sinds 1981 komt steeds dichterbij voor AZ. Ook op bezoek bij Sparta pakte de Alkmaarse machine zondag drie punten (0-2), waardoor het gat naar achtervolgers Ajax en FC Twente opgelopen is tot liefst negen punten. Moussa Dembele en Mounir el Hamdaoui maakten na rust de doelpunten.

AZ bewees de afgelopen weken meer dan eens dat het niet goed hoeft te voetballen om te winnen. In Rotterdam konden de Alkmaarders opnieuw niet imponeren, maar Van Gaal zag tot zijn vreugde dat zijn ploeg opnieuw geen punten liet liggen.

Yuri Rose kopte de bal uit een hoekschop van Arne Slot rakelings over het Alkmaarse doel, een schot van Joey Godee hobbelde net naast en vlak voor rust verdween een kopbal van Rydell Poepon enkele centimeters over de lat.

AZ ging in de tweede helft veel nadrukkelijker op zoek ging naar een doelpunt. Die kwam er uiteindelijk na 65 minuten. Maartens Martens lanceerde Dembélé en de Belg maakte het vervolgens koelbloedig af: 1-0. El Hamdaoui voorkwam even later dat AZ in de slotfase nog in de problemen zou komen. Hij tikte zijn zestiende seizoenstreffer binnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen