Been en Jol en de belofte van Boekarest

17 februari 2009, 15:59

Op het vliegveld van Boekarest kwam het begin oktober tot een ontmoeting tussen Mario Been en Martin Jol. Been had zich met NEC ten koste Dinamo Boekarest geplaatst voor de groepsfase van de UEFA Cup. Hamburger SV, de club van Martin Jol, was ook in Roemenië voor een UEFA Cup-duel. "We hebben op het vliegveld een leuk gesprek gehad en zeiden toen tegen elkaar: Misschien komen we elkaar dit seizoen nog een keer tegen, je weet maar nooit", aldus Been.

Ruim vier maanden later komt het inderdaad tot een weerzien tussen Been en Jol. Het lot koppelde NEC in de derde ronde aan de nummer drie van de Bundesliga. De heenwedstrijd is woensdag in Nijmegen, een week later de return in Hamburg. De kaarten voor het duel in stadion de Goffert waren binnen een paar minuten uitverkocht. NEC wordt in Duitsland gesteund door 4500 supporters.

Nog nooit eerder reikte NEC, het voormalige 'lelijke eendje' van de Eredivisie, tot de derde ronde. De 'NEC-gekte' in Nijmegen kent dan ook geen grenzen, zo beaamde Bas Sibum dinsdag na de training. "Dit is een historische wedstrijd voor de club, dat merk je aan alles." Been hoopt dat zijn ploeg woensdag gelijke tred kan houden met HSV. "Het is heel belangrijk dat we hier de nul houden. Het zou mooi zijn als we al die fans die meegaan naar Hamburg daar nog iets kunnen geven."

Vermoedelijke opstelling: Babos; Koenders, Pothuizen, Zomer en El-Akchaoui; Sibum, Radomski en Davids; Ntibazonkia, Van Beukering en Schöne.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen