Doelman James recordhouder in Premier League

Ger
14 februari 2009, 18:11   Bijgewerkt: 14 februari 2009, 18:51

David James is vanaf zaterdag de recordhouder in de Premier League. De doelman van Portsmouth heeft de meeste wedstrijden gespeeld in de belangrijkste Engelse competitie. De gewonnen ontmoeting met Manchester City (2-0) was zijn 536ste optreden.

James neemt de mijlpaal over van Gary Speed. De 38-jarige sluitpost heeft er al bijna twintig jaar opzitten in de Premier League. Hij speelde behalve bij Portsmouth ook voor Liverpool, Aston Villa, West Ham United en Manchester City.

Bij Portsmouth was zaterdag sprake van het beroemde schokeffect. De club ontsloeg begin deze week trainer Tony Adams en zijn Nederlandse assistent John Metgod. Zij werden verantwoordelijk gehouden voor de belabberde resultaten: slechts twee punten in negen wedstrijden.

Dankzij doelpunten van Glen Johnson en Hermain Hreidarsson in de tweede helft verdiende Portsmouth drie punten en klom het naar de vijftiende plaats. Bij miljoenenclub Manchester City viel vooral het fletse optreden van de Braziliaanse superster Robinho op. Hij werd 25 minuten voor tijd onder een fluitconcert gewisseld.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen