Dzsudzsak: "Ik heb nu veel meer vrijheid"

Koen Freriks
7 februari 2009, 00:00

Balazs Dzsudzsak voelt zich prettiger onder de voorlopige PSV-trainer Dwight Lodeweges dan de onlangs opgestapte Huub Stevens. Dat zegt de Hongaarse vleugelspeler in het AD. "Ik krijg veel meer vrijheid. De trainer heeft vertrouwen in me", zei Dzsudzsak na de oppermachtig gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag (6-0), waarin hij drie keer scoorde. 

"Ik mag van hem voorin blijven en mijn eigen spel spelen. Ik voel me daar erg lekker bij", aldus Dzsudzsak. Lodeweges sluit zich daarbij aan: "Ik hamer er bij Balazs, maar ook bij Amrabat op dat zij geen acties mogen, maar moéten maken."

"Eerst de tegenstander opzoeken en die daarna uitspelen, dat wil ik zien. Acties vanuit het hart, vanuit het gevoel. Niet met vijftig procent overtuiging, of zeventig procent, maar met maximaal geloof in eigen kunnen en volstrekt onbevangen. Het maakt niet uit hoe vaak dat mislukt. Dzsudzsak mag van mij de bal verliezen. Hij kan prima voetballen. Zodra hij daar zelf ook weer in gaat geloven, komt de rest vanzelf", vertelt Lodeweges. 

Dzsudzsak ziet heil in die visie. "Dat bedoel ik nou als ik zeg dat de trainer me vertrouwt. Ik train en speel weer met ontzettend veel plezier", zegt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen