Gudde: "Vertrek Timmer de beste oplossing"

Ger
11 februari 2009, 14:18

Feyenoord-directeur Eric Gudde stelt dat een vertrek van Henk Timmer bij de Rotterdamse club voor alle partijen de beste oplossing is. De doelman past niet in de plannen van de nieuwe coach Mario Been. Bij een andere werkgever kan Timmer volgens Gudde beter in beeld blijven bij bondscoach Bert van Marwijk.

"Henk kan dit seizoen uiteraard gewoon afmaken, want de huidige trainer Leon Vlemmings is tevreden over hem", zegt Gudde op de website van Feyenoord. "Echter, het zou voor Feyenoord en voor Henk zelf niet goed zijn om het nieuwe seizoen in te gaan in de wetenschap dat hij niet de eerste keus is van de nieuwe trainer."

De 37-jarige Timmer staat voor het derde seizoen op rij onder de lat bij Feyenoord. Hij kwam daarvoor uit voor AZ. Hij is op dit moment met het Nederlands elftal in Tunesië. Volgens Gudde is het ook met het oog op het WK voor Timmer beter dat hij ergens anders gaat spelen.

"We weten dat Henk volgend jaar graag nog naar het WK in Zuid-Afrika wil. De kans dat hij daarvoor wordt geselecteerd is veel groter als hij komend seizoen bij een andere club onder de lat staat, dan wanneer hij tegen die tijd bij Feyenoord tweede of wellicht zelfs derde doelman zou zijn."

"Feyenoord op haar beurt heeft er natuurlijk geen baat bij om zo'n ervaren doelman met bijbehorend salaris in dienst te houden, terwijl de nieuwe trainer al heeft aangegeven dat deze van hem geen of nauwelijks speelminuten zal krijgen. Dit is voor alle partijen dus de beste oplossing", aldus Gudde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen