'Kerstgedicht' levert Groningen-fan stadionverbod op

4 februari 2009, 14:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een supporter van FC Groningen heeft van de club een stadionverbod opgelegd gekregen. Niet omdat hij zich misdragen heeft op de tribune, maar omdat een speciaal 'kerstgedicht' van de man in het verkeerde keelgat schoot bij het bestuur.

"In dit kerstgedicht, dat bedoeld was als column, gaat de schrijver in op spelers die FC Groningen in het verleden hebben verlaten en een speler - in dit geval Marcus Berg - die mogelijk in de toekomst de club zal gaan verlaten", schrijft algemeen directeur Hans Nijland van FC Groningen op de website van zijn club.

Het gedicht bevat de volgende passage: 'Erik Nevland moet dood, Rasmus Lindgren gaat neer, ik vergas die vieze jood, en steek Nevland met een speer. Berg schop en beuk ik flink verrot, maar hij kan de dans ontspringen, hij ondergaat niet ditzelfde lot, als hij straks blijft bij FC Groningen. Suarez krijgt de volle laag, ik laat hem lang krioelen, dat snijden doe ik tergend traag, hij moet het wel echt voelen.'

Deze teksten gaan te ver, vindt men bij FC Groningen. "FC Groningen is van mening dat dit volstrekt ontoelaatbaar is en hoewel het een column betreft, en vrijheid van meningsuiting een recht is, zijn dergelijk bedreigende teksten en doodverwensingen voor de club volstrekt ontoelaatbaar. Een column mag nooit een vrijbrief zijn om dergelijke verwensingen aan het adres van mensen te doen", aldus Nijland.

Supporters van FC Groningen hebben nu aangekondigd om, vanwege dit stadionverbod, voorafgaand aan de wedstrijd tegen NEC van vanavond een protestmars te houden. Njland: "FC Groningen betreurt dit ten zeerste. Wij verwachten door over en weer naar elkaars argumenten te luisteren te komen tot wederzijds begrip. Uiteraard lukt dit niet voorafgaand aan de wedstrijd tegen NEC, maar via de gebruikelijke kanalen is het geen enkel probleem een afspraak te organiseren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen