Liverpool pas in slotfase voorbij brutaal Portsmouth

7 februari 2009, 20:47   Bijgewerkt: 7 februari 2009, 21:17

Liverpool heeft in de Premier League de leiding overgenomen van Manchester United. The Reds ontsnapte bij Portsmouth aan zijn tweede nederlaag van het seizoen (2-3). De ploeg van Rafa Benitez heeft één punt voorsprong op Manchester United, dat wel twee duels minder heeft gespeeld.

David Nugent zette de thuisclub na ruim een uur op 1-0, maar het duurde niet lang voordat ook Liverpool doel trof. Via Fabio Aurelio kwamen de bezoekers twintig minuten voor tijd langszij. Hermann Hreidarsson zette Pompey niet veel later echter opnieuw brutaal op voorsprong.

Liverpool weigerde zich gewonnen te geven en dit betaalde zich uit in de gelijkmaker vijf minuten voor tijd van Dirk Kuyt. In blessuretijd schoot Fernando Torres, die inviel voor Ryan Babel, Liverpool zelfs nog naar de belangrijke overwinning.