Mathijsen: "HSV kan absoluut de UEFA Cup winnen"

19 februari 2009, 12:52

Het kan een mooi voorjaar worden voor Hamburger SV. De club heeft in de Bundesliga slechts één punt achterstand op koploper Hertha BSC, staat in de kwartfinale van de DFB Pokal en zette woensdag een reuzenstap op weg naar de achtste finale van de UEFA Cup, door NEC in Nijmegen met 0-3 klop te geven. Een prijs lonkt, weet ook Joris Mathijsen. "Maar het belangrijkste is voor ons de competitie, we moeten de Champions League in", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

De manier waarop Hamburger SV woensdag korte metten maakte met NEC, was indrukwekkend. Natuurlijk had NEC misschien niet zijn beste dag, maar de ploeg uit Duitsland oogde vanaf de eerste minuut gretig en verslapte geen moment. "We waren scherp, dat klopt", zegt Mathijsen. "Dat moest ook, want als je slap aan zulke wedstrijden begint kan het heel lastig worden. Nu deden we het goed en was het een relatief makkelijke avond voor ons. Zeker ook omdat we uit een handvol kansen, drie goals maakten. Dat is gewoon prima", zegt de verdediger tevreden.

Wat wellicht in het nadeel van Hamburger SV spreekt, is dat de UEFA Cup niet bovenaan het prioriteitenlijstje staat. Ook de landstitel en de nationale beker kunnen gewonnen worden en die prijzen zijn volgens Mathijsen iets belangrijker. "De competitie is het belangrijkste, dat merk je aan alles. De club en de fans willen graag de Champions League in en als we bij de eerste twee eindigen, zijn we daarvoor rechtstreeks geplaatst. Dat is het belangrijkste doel. Als je na twintig wedstrijden gedeeld tweede staat, zoals wij nu, kan je daar ook na 34 wedstrijden staan."

"Het kan dus nog een mooi seizoen worden", lacht Mathijsen, die vol lof is over de inbreng van coach Martin Jol bij Hamburger SV. "Hij heeft een beetje de Hollandse school in de ploeg gebracht. We proberen nu vaker de voetballende oplossing te zoeken, in plaats van te spelen op fysieke kracht. In het begin kostte het ons wat tijd om daar aan te wennen en verloren we een paar uitwedstrijden met 0-3, maar inmiddels draait het prima en zijn we voor iedereen een lastige tegenstander."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen