Portsmouth zet Adams en Metgod op straat

Ger
9 februari 2009, 09:57   Bijgewerkt: 9 februari 2009, 13:36

Portsmouth heeft hoofdcoach Tony Adams en assistent John Metgod ontslagen. Het tweetal moet boeten voor de recente reeks van teleurstellende resultaten. De Engelse club won sinds de aanstelling van Adams, op 28 oktober vorig jaar, slechts twee competitieduels.

"Dit was een zeer zware beslissing, aangezien Adams onvermoeibaar heeft gewerkt om het tij te keren", verklaarde de club. "Wij hebben Adams zoveel mogelijk gesteund, maar het team liet de afgelopen tijd te veel punten liggen. Ons doel is Portsmouth in de Premier League te houden en daarom denken wij dat het aanstellen van een nieuwe manager het beste is."

Avram Grant (voormalig Chelsea-trainer) en Alan Curbishley (ex-trainer van West Ham United) worden genoemd als kandidaten om de nieuwe oefenmeester van Portsmouth te worden. Directeur jeugdopleidingen Paul Hart neemt de taken van Adams in ieder geval tijdelijk over.

Pompey verloor afgelopen zaterdag nog van Liverpool, ondanks een 2-1 voorsprong vijf minuten voor het einde. Het was de zevende nederlaag in acht wedstrijden. Portsmouth staat momenteel op de zestiende plaats in de Premier League, slechts een puntje boven de degradatiestreep.

Metgod (50) verbond zich op 11 november vorig jaar aan de Engelse club. Hij was daarvoor als scout actief voor Feyenoord. Adams en Metgod leerden elkaar kennen in de periode dat de Brit stage liep bij de Rotterdammers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen