Schaars: "We moeten naar onszelf blijven kijken"

5 februari 2009, 08:11

Negentien competitiewedstrijden al, is AZ ongeslagen. De laatste tien duels wist de ploeg bovendien allemaal te winnen, zonder ook maar één doelpunt tegen te krijgen. Zelfs slechte wedstrijden, zoals woensdag tegen Roda JC, worden in winst omgezet. "Of we het geluk van een kampioen hebben? Nou, geluk hebben we wel, ja. Maar of dat het geluk van een kampioen is, moet nog blijken", grijnst Stijn Schaars.

Het zijn mooie tijden voor AZ. Niet alleen wint de Alkmaarse club elke wedstrijd die het speelt, maar bovendien grossiert rivaal Ajax in puntverlies. In anderhalve week tijd is het verschil tussen beide teams op de ranglijst opgelopen van drie, naar elf punten. FC Twente, dat net als AZ wél stug punten blijft pakken, is op papier nu zelfs de grootste titelrivaal van AZ geworden. Ook de Tukkers hebben echter al negen punten achterstand op de formatie van coach Louis van Gaal.

De afgelopen week kwam het twee keer voor, dat Ajax één dag eerder in actie kwam dan AZ. Beide keren konden de AZ-spelers dus op televisie volgen, hoe hun grootste rivaal punten morste. "Ik heb Eredivisie Live, dus ik kan die wedstrijden kijken", vertelt Schaars. "Maar ik doe dat niet altijd hoor, want anders ga ik me, omdat ik natuurlijk hoop dat Ajax punten morst, irriteren of nerveus maken. En ik heb ook nog een gezin waar ik aan moet denken", lacht hij.

Dat AZ wedstrijden zoals tegen Roda, waarin het slecht speelt, toch wint, heeft volgens Martens vooral te maken met de defensieve organisatie. "We zakken vaak ver terug, ook alle middenvelders zijn zich bewust van hun verdedigende taken. Ik zelf ook, ja. Vroeger was ik zeventig procent van de wedstrijd bezig om aanvallend te denken, nu is de verhouding tussen aanvallen en verdedigen bij mij ongeveer fifty/ fifty. Of dat niet vervelend is? Oh, nee hoor. Als je merkt dat zoiets telkens drie punten oplevert, dan wil je wel meeverdedigen!"

En ach, lelijke of onterechte zeges, zoals deze tegen Roda, horen er ook bij. "Natuurlijk proberen we altijd mooi voetbal te spelen, maar het gaat om de punten. Ik win liever een slechte wedstrijd, dan dat ik goed speel en verlies", aldus Schaars.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen