Sibon: "Ik baal soms stevig van reserverol"

Ger
13 februari 2009, 18:10

Gerald Sibon verlengde donderdag zijn verblijf bij SC Heerenveen met een seizoen tot medio 2010. De 34-jarige aanvaller kan momenteel bij de Friese club echter niet op een basisplaats rekenen. Coach Trond Sollied gaf tegen Vitesse Bonaventure Kalou de voorkeur en in het duel met NAC Breda stond Viktor Elm in de punt van de aanval.

"De trainer maakt andere keuze's. Tegen Ajax heb ik goed gepresteerd, maar vervolgens sta ik er weer naast. Ik ben niet bang dat ik niet meer aan spelen toe kom, maar je wilt een basisplaats", zegt Sibon op de website van SC Heerenveen. "Het is niet goed voor het zelfvertrouwen als je iedere keer maar moet afwachten of je mag beginnen of niet. Eerlijk gezegd baal ik daar soms stevig van."

De ervaren aanvaller legt zich niet neer bij zijn huidige rol. "Ik zie mezelf nog steeds als een basisspeler. Ik heb mede door mijn deelname aan de Olympische Spelen nog niet het niveau van afgelopen seizoen gehaald, maar voel me steeds fitter. Misschien ligt er in de toekomst wel een rol als pinchhitter voor me, maar ook dan geldt, dat ik me wel in die rol moet kunnen vinden."

Sibon wil nog niet zeggen of hij aan de vooravond staat van zijn laatste jaar als voetbalprof. "Als mijn contract afloopt ben ik 36. Als ik me dan nog fit voel en ik vind het nog altijd leuk, kan het best zijn dat ik er nog een jaar aan vastknoop. Maar goed, dat zien we dan wel weer. Er liggen duidelijke afspraken met de club. Geloof me, ik ben de eerste die zal zeggen dat het niet meer gaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen