Slordig NEC pakt punt van SC Heerenveen

15 februari 2009, 16:21   Bijgewerkt: 15 februari 2009, 17:15

NEC heeft voor de tweede achtereenvolgende week gelijkgespeeld. Nadat het vorige week in Almelo 1-1 speelde bij Heracles kwam het zondagmiddag op eigen veld tot dezelfde score tegen SC Heerenveen. Viktor Elm zette de Friezen al na vier minuten op 0-1. Zeven minuten voor de theepauze redde Youssef El Akchaoui vanaf de penaltystip een punt voor de ploeg van Mario Been.

NEC mocht nog het meest tevreden zijn met een punt. Het werkte een bedroevend slechte 'generale' af voor de UEFA Cup-wedstrijd woensdag tegen Hamburger SV. Lorenzo Davids stond symbool voor de off-day van de thuisploeg. De middenvelder leed in de eerste twintig minuten tot vijf keer toe knullig balverlies en stond zo onbedoeld aan de basis van een aantal gevaarlijke counters van Heerenveen.

De Friezen profiteerden al na vier minuten van het chaotische spel van NEC. Roy Beerens kreeg op de rechterflank alle tijd om het hoofd van een medespeler te zoeken. Die vond hij uiteindelijk bij Viktor Elm. De Zweed knikte de bal uit de voorzet van Beerens vervolgens goed binnen: 0-1. 

Heerenveen liet na om al in de openingsfase verder afstand te nemen van de Nijmegenaren. Doelman Gabor Babos tikte een kopbal van Danijel Pranjic, opnieuw op aangeven van Beerens, uit de hoek en even later kopte Goran Popov op de paal. Gerald Sibon kwam een teenlengte tekort om de rebound achter Babos te schieten.

NEC leek klaar voor een afstraffing, maar Heerenveen maakte na een sterk begin de fout om mee te gaan in het rommelige spel van de thuisploeg. Met dank aan de Friese doelman Brian Vandenbussche kwamen de Gelderlanders vijf minuten voor rust langszij. De Belgische keeper, die tot dan toe nog geen NEC'er voor zijn doel had gezien, haalde in het strafschopgebied Tim Janssen neer. Scheidsrechter Janssen wees resoluut naar de stip. De strafschop werd vervolgens benut door aanvoerder Youssef El-Akchaoui (1-1). 

Been greep direct na de gelijkmaker alsnog in. Hij haalde de falende Rachid Bouaouzan naar de kant en bracht met spits Jhonny van Beukering een aanspeelpunt om het spel van zijn ploeg wat houvast te geven. Aan het begin van de tweede helft wisselde Been ook de andere twee aanvallers uit zijn beginopstelling, Tim Janssen en Dennis Rommedahl.

De invallers brachten NEC in ieder geval een portie strijdlust, maar de beste kansen bleven voor Heerenveen. Christian Grindheim, Kristian Bak Nielsen en Arnór Smárason waren echter onzorgvuldig in de afwerking. De Friezen blijven door het gelijkspel vijfde, NEC staat vast op de negende plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen