Van Gaal houdt Ari aan de kant tegen Groningen

27 februari 2009, 16:23

Ari is door coach Louis van Gaal niet opgenomen in de AZ-selectie voor de wedstrijd tegen FC Groningen, zaterdag in het DSB Stadion. De aanvaller liep woensdag een spierverrekking op en is daar volgens Van Gaal nog niet volledig van hersteld.

"Donderdag is hij nog de hele dag behandeld en heeft hij ook nog op het trainingsveld gestaan. Hij wil zelf graag spelen, maar we houden hem uit voorzorg aan de kant", zegt de coach op de officiële website van de Alkmaarse club.

Niklas Moisander, Jeremain Lens en Sebastien Pocognoli sloten deze week aan bij de groep, maar komen tegen Groningen niet in actie. "Zaterdag krijgen ze rust en maandag gaan ze minuten maken bij Jong AZ. Het is de bedoeling dat ze dan 45 tot 60 minuten spelen", aldus de coach, die er op rekent dat het duel met Groningen uitdraait op een tactisch steekspel. "Tegen ons spelen ze altijd anders dan normaal. In november speelden ze tegen ons met drie spitsen, dat doen ze normaal nooit. We hebben met de spelers alle mogelijke varianten van Ron Jans doorgenomen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen