Van Stee alsnog weg bij De Graafschap

Ger
25 februari 2009, 18:22   Bijgewerkt: 25 februari 2009, 21:26

Trainer Henk van Stee is bij De Graafschap zijn baan kwijt. De clubleiding heeft hem woensdagmiddag op non-actief gesteld. Het bestuur rekent hem de slechte resultaten van de laatste maanden aan. Ook verwijt de clubleiding Van Stee "gebrekkige interne relaties en communicatie".

Assistent-trainer Darije Kalezic neemt zijn taken voorlopig over. Hij heeft zaterdag tijdens de belangrijke uitwedstrijd tegen mededegradatiekandidaat Roda JC de technische eindverantwoording bij de nummer zeventien van de Eredivisie. De oud-speler van de club beschikt over de vereiste trainersdiploma's.

{image[260630][right-half][Van Stee]}De 47-jarige Van Stee heeft met De Graafschap overigens nog geen akkoord bereikt over de afwikkeling van zijn contract in Doetinchem. "We zijn er niet uit gekomen. Mogelijk komt het tot een arbitragezaak bij de KNVB in Zeist", liet de oefenmeester weten.

Van Stee is dit seizoen de zevende trainer die in de Eredivisie vroegtijdig zijn functie neerlegt. Raymond Atteveld (Roda JC), Willem van Hanegem (FC Utrecht), Hans Westerhof (Vitesse), Huub Stevens (PSV), Andries Jonker (Willem II) en Gertjan Verbeek (Feyenoord) gingen hem voor.

Andries Jonker maakte eerder deze maand bij Willem II plaats voor Alfons Groenendijk. Jonker combineerde sinds november 2007, na het ontslag van trainer Dennis van Wijk, de functie van technisch directeur met die van trainer/coach. Jonker bleef wel aan als technische baas.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen