Vermogende fans willen Feyenoord helpen

Ger
6 februari 2009, 17:28   Bijgewerkt: 6 februari 2009, 17:41

Een groepje kapitaalkrachtige supporters wil het armlastige Feyenoord te hulp schieten. De vermogende fans hebben zich schriftelijk bij de clubleiding gemeld. Op korte termijn vinden de eerste besprekingen tussen het bestuur en de potentiële financiers plaats.

Een woordvoerder van Feyenoord bevestigde vrijdag de berichtgeving in NRC Handelsblad over een mogelijke kapitaalinjectie. Ook beaamde hij de namen van de genoemde ondernemers Michel Perridon en Rob Slotboom als eventuele investeerders. Andere namen wilde de zegsman van Feyenoord nog niet kwijt.

"Het gaat om een serieuze brief van serieuze mensen", liet hij weten. "Deze personen zijn ook al langer bij de club bekend, omdat ze op diverse manieren al participeren in Feyenoord. Wat ze nu concreet van plan zijn, kan ik nog niet zeggen. We gaan snel met elkaar aan tafel."

Feyenoord worstelt nog altijd met een schuldenlast van ruim 15 miljoen euro. Dankzij diverse investeringsmodellen heeft de Rotterdamse club de afgelopen jaren op de spelersmarkt toch zaken kunnen doen. Vorige maand kon het danig afgegleden Feyenoord evenwel geen nieuwe spelers meer aantrekken, omdat het geld op is, ook al door de ontslaggolf in de technische staf (Verbeek, Bosz, Jansen).

Naast een aantal spelersfondsen heeft Feyenoord ook een overbruggingsfonds in het leven geroepen. Daarin kunnen financiers zich voor een bedrag van minimaal 5 miljoen euro inkopen, tegen een rente van 3 procent. Met dat geld, het doel was en is een bedrag van 60 miljoen euro, wil de Rotterdamse club de komende jaren overbruggen totdat het nieuwe stadion in 2016 (met een capaciteit van 80.000 man) opengaat. Daarna wil Feyenoord met de terugbetaling van de inleg beginnen.

De woordvoerder van Feyenoord kon vrijdag niet zeggen of de sponsorgroep in het overbruggingsfonds wil stappen. Volgens het artikel in NRC zouden de betrokken financiers via de aankoop van aandelen van Feyenoord zeggenschap krijgen en houden over hun genvesteerde geld. "Dat is nu nog niet duidelijk. Maar het lijkt me logisch dat ze iets terugwillen voor hun investeringen. Daar gaan we binnenkort over praten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen