Aalbers verdedigt transferbeleid NEC

18 maart 2009, 09:04

Om de selectie kwalitatief op peil te brengen en iets breder te maken, haalde NEC in de laatste weken van de transferperiode in de zomer vier spelers binnen: Ramon Zomer, Collins John, Arek Radomski en Rachid Bouaouzan. Alleen Zomer voldoet echter aan de verwachtingen. Johns contract is alweer ontbonden, terwijl Radomski en Bouaouzan vooral opvallen door hun ruzietjes met trainer Mario Been.

Het heeft er dus alle schijn van dat NEC in de laatste weken van augustus de verkeerde keuzes gemaakt heeft. Technisch directeur Carlos Aalbers ontkent dat echter. "Op dat moment waren de aangetrokken spelers de beste opties. Achteraf mag je zeggen dat Collins John een fout was. Maar Rachid en Arek zijn voor NEC goede spelers, mits ze professioneel gedrag vertonen. Ze hebben er aan moeten wennen dat wij hier een zeer hoge standaard hebben", zegt hij in het AD.

De laatste weken zakt NEC steeds verder weg op de ranglijst en een plek in het linkerrijtje staat op de tocht. Toch is het volgens Aalbers nog te vroeg om conclusies te trekken. "Als we de laatste zeven wedstrijden, waarvan er vijf thuis worden gespeeld, 21 punten pakken, eindigen we gewoon volgens de doelstelling in het linkerrijtje. Ik wil de balans aan het einde van het seizoen opmaken, niet nu al."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen