Hamburger SV thuis niet langs tien Turken

12 maart 2009, 19:50   Bijgewerkt: 12 maart 2009, 20:41

Hamburger SV gaat er een hele klus aan krijgen om de kwartfinale van het UEFA Cup-toernooi te bereiken. In eigen stadion speelde de ploeg van coach Martin Jol donderdag met 1-1 gelijk tegen het Turkse Galatasaray, waardoor het volgende week in Istanbul moet scoren om uitschakeling te voorkomen.

Ayhan Akman maakt al na een half uur het belangrijke uitdoelpunt voor de Turken. De middenvelder strafte een slordigheidje van Alex Silva feilloos af. Na de pauze zorgde Marcell Jansen voor de 1-1 en toen luttele minuten later Galatasaray-speler Emre Asik een rode kaart kreeg, leek de thuisclub de zege voor het grijpen te hebben. Met elf tegen tien wist HSV in de laatste veertig minuten echter niet te scoren.

Joris Mathijsen maakte de negentig minuten vol bij HSV. Jol bracht twintig minuten voor tijd Ivica Olic in het veld, in de hoop nog wat te forceren. De Kroaat kreeg in de slotfase ook een uitgelezen kans. Galatasaray-keeper Morgan de Sanctis was al uitgespeeld, maar Olic schoot de bal voor een leeg doel op de buitenkant van de paal

Het Oekraïense onderonsje tussen Dynamo Kiev en Metalist Kharkiv eindigde in 1-0 voor de ploeg uit de hoofdstad. Ognjen Vukojevic maakte tien minuten na rust het winnende doelpunt. De derde ploeg uit Oekraïne in de achtste finale, Shakhtar Donetsk, verloor in Rusland met 1-0 van CSKA Moskou. De Braziliaanse aanvaller Vagner Love maakte vanaf elf meter de enige treffer van de wedstrijd.