Juventus boekt overtuigende zege op AS Roma

21 maart 2009, 22:30   Bijgewerkt: 21 maart 2009, 23:05

Juventus heeft AS Roma in Rome met on-Italiaanse cijfers vernederd. De Oude Dame won in het Olympisch Stadion met 1-4 van de Giallorossi. De veegpartij heeft tot gevolg dat Juventus zijn achterstand op koploper Internazionale heeft gereduceerd tot vier punten. De Nerazzurri ontmoet zondag rode lantaarndrager Reggina

Kort na rust wist Simone Loria de openingstreffer van Vicenzo Iaquinta nog weg te vegen, maar zeven minuten na de gelijkmaker kopte diezelfde Iaquinta de ploeg uit Turijn opnieuw naar een voorsprong. In de laatste 25 minuten deelden ook Olof Mellberg en Pavel Nedved in de Noord-Italiaanse feestvreugde.

Eerder op de avond slikte de andere Romeinse ploeg eveneens een nederlaag. Lazio leed op Sicilië een 1-0 nederlaag bij Catania, door een goal van Michele Paolucci. Een kwartier na rust miste Goran Pandev een penalty namens de hoofdstedelingen.