Kans op fusie Roda JC en Fortuna toegenomen

20 maart 2009, 18:39

De Stichting Administratiekantoor Roda JC (STAK) geeft naar alle waarschijnlijkheid snel groen licht voor een fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard tot FC Limburg. Vrijdag kreeg de STAK een toelichting op het businessplan van de stuurgroep die de mogelijkheden op een fusie onderzoekt. STAK omschrijft deze als 'een positieve bijdrage om de Limburgse identiteit te versterken'. Alleen een formeel verzoek van de Raad van Commissarissen ligt haar goedkeuring voor de fusie nog in de weg.

De andere partij die een fusie kan dwarsbomen, de Stichting Roda JC, is minder enthousiast over de ontvouwde plannen en weigert dan ook akkoord te gaan. Deze stichting zal niet eerder haar jawoord geven voordat aan alle voorwaarden is voldaan, zo laat voorzitter Jos Muller weten in De Limburger.

"Wij willen zoveel mogelijk zekerheid dat een fusievariant een duidelijke meerwaarde heeft ten opzichte van een stand-alone versie van Roda", legt de preses het standpunt van zijn partij uit. "Dat is nu nog niet het geval. De toelichting die we vandaag (vrijdag, red.) hebben gekregen biedt wat ons betreft nog steeds te weinig zekerheid over de voorwaarden die aan een fusie zijn gesteld. En we geven geen goedkeuring aan een fusie onder voorwaarden."

"Volgens de stuurgroep en de Raad van Commissarissen zijn de vooruitzichten met betrekking tot een aantal onzekere factoren goed. Dan heb je het onder andere over de schuldsanering, de rol van provincie en gemeenten, en de steun vanuit het bedrijfsleven. Maar wij willen meer inzicht in bepaalde posten. Het is wat ons betreft geen rapport waar geen speld tussen te krijgen is", besluit Muller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen