KNVB blokkeert weer tweehonderd tickets Oranje

31 maart 2009, 11:39   Bijgewerkt: 31 maart 2009, 12:05

De voetbalbond KNVB heeft ruim tweehonderd kaartjes voor het WK-kwalificatieduel tussen Nederland en Macedonië geblokkeerd, omdat ze verkocht zijn via het 'zwarte circuit'. De tickets zouden zijn verhandeld via onder meer M&M events, Budgetticket, Onlineticketshop, marktplaats.nl en Ticket Unlimited.

Ook voor de wedstrijd tegen Schotland, afgelopen zaterdag, werden al honderden kaarten om dezelfde reden geblokkeerd. "De KNVB wil dat wedstrijden van het Nederlands elftal voor een groot publiek toegankelijk zijn en blijven. Door de louche praktijken van zwarthandelaren die tickets op grote schaal opkopen en voor woekerprijzen doorverkopen, dreigt een deel van onze supporters geen kaarten meer te kunnen krijgen. Het is een drastische maatregel die we nu nemen, maar we kunnen dit echt niet langer tolereren", zei KNVB-directeur Bert van Oostveen destijds.

De KNVB roept fans die via de genoemde instanties aan kaarten gekomen zijn, op om zich te melden bij de bond. Op basis van de verklaringen en kopieën of scans van de tickets, kan de bond de zwarthandelaren nog verder aanpakken.

Overigens zal de KNVB de gedupeerde fans geen geld terug geven. De bond hoopt dat de 'zwarte' ticketsbureaus dit zullen doen. "Het is een harde les voor sommige supporters, maar het is de enige manier waarop we kunnen zorgen dat zwarte handel niet langer lucratief is. We hopen dat supporters massaal hun geld terugvorderen van deze onrechtmatige verkopers", aldus een woordvoerster.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen