Manchester wint League Cup na strafschoppen

1 maart 2009, 18:43   Bijgewerkt: 1 maart 2009, 21:23

Manchester United heeft de eerste prijs van 2009 te pakken. De regerend kampioen van Engeland, Europa en de hele wereld won zondag ten koste van Tottenham Hotspur de League Cup. Na 120 minuten was het 0-0, waarna Manchester United de strafschoppen beter nam. Ben Foster, de vervanger van Edwin van der Sar onder de lat, keerde één penalty, terwijl ook één inzet van de Spurs naast ging.

Voor Manchester United is de League Cup, in Engeland de Carling Cup genoemd, al de derde prijs van het seizoen. De ploeg won voor de winterstop het Community Shield (ook na strafschoppen) en het WK voor clubteams. De formatie van Sir Alex Ferguson lijkt bovendien op weg naar titelprolongatie, staat in de achtste finales van de Champions League en de kwartfinales van de FA Cup.

Edwin van der Sar kreeg rust van Ferguson. Hij sprak zijn vervanger Ben Foster voor de penaltyreeks moed in en zag de jonge Engelsman meteen de eerste strafschop van de Spurs stoppen, ingeschoten door Jamie O'Hara. David Bentley schoot de derde strafschop van Tottenham naast, waarna Anderson de 'Mancunians' naar de winst van de League Cup schoot. Ryan Giggs, Carlos Tevez en Cristiano Ronaldo wisten oud-PSV'er Heurelho Gomes ook te passeren.

In de reguliere speeltijd waren de kansen schaars geweest. Gomes had in de blessuretijd hulp gekregen van de paal. Die stond een doelpunt van Cristiano Ronaldo in de weg. De grootste mogelijkheid voor Tottenham, dat de prijs vorig jaar won, kwam op naam van Aaron Lennon. Hij vond echter Foster op zijn weg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen