Negental Groningen laat onderuit in Heerenveen

7 maart 2009, 20:38   Bijgewerkt: 7 maart 2009, 21:14

SC Heerenveen mag zich wederom de kampioen van het noorden noemen. Nadat het eind december in de Euroborg al met 3-2 de baas was over FC Groningen, rekende het zaterdagavond ook voor eigen publiek af met de noorderlingen (2-1). Viktor Elm maakte in blessuretijd de winnende goal. Martijn Meerdink en Gonzalo Garcia-Garcia kregen beide een dubbele gele kaart..

Heerenveen en Groningen compenseerden met hun inzet de kwaliteit die ze misten. De thuisclub begon zonder Roy Beerens en doelman Brian Vandenbussche, die allebei met griep op bed lagen. De 39-jarige Hans Vonk verdedigde na bijna vier jaar weer eens het doel in een Eredivisiewedstrijd omdat Kenny Steppe nog altijd niet wedstrijdfit is.

Heerenveen incasseerde na een kwartier opnieuw een tegenvaller. Danijel Pranjic, met vijftien doelpunten clubtopscorer, moest zich met een liesblessure laten vervangen. FC Groningen verwelkomde vlak voor de krachtmeting juist een meevaller. Topschutter Marcus Berg bleek tijdens de warming-up toch voldoende fit om te beginnen. Koen van de Laak en Petter Andersson, de vertrouwde partners van Berg in de voorste linie, moesten wel verstek laten gaan.

wegereef

wegereef

Doelman Luicano van FC Groningen verslikte zich vlak na het vertrek van Meerdink bijna in een schot van Arnor Smrason. Hij reageerde in de veertigste minuut uitstekend op een doelpoging van aanvaller Paulo Henrique.

FC Groningen raakte na rust steeds beter in de wedstrijd, totdat Christian Grindheim in de 57ste minuut doel trof. De Noor liet doelman Luciano met een geplaatst schot vanaf zo'n achttien meter kansloos: 1-0. FC Groningen wankelde even maar kwam elf minuten later op gelijke hoogte. Holla kopte raak na een voorzet van Stenman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen