Ook Groningen en Veendam voegen jeugd samen

5 maart 2009, 18:29   Bijgewerkt: 5 maart 2009, 22:04

FC Groningen en BV Veendam gaan de jeugdopleidingen samenvoegen. Daarover hebben beide clubs een akkoord bereikt. De samenwerking start komende zomer, zo laat FC Groningen weten op haar officiële website.

De samenwerking tussen FC Groningen en BV Veendam past volledig in het beleid van de KNVB, dat wil gaan werken met regionale opleidingscentra. Eerder bundelde FC Twente de krachten met Heracles, zette AZ een samenwerking op poten met Telstar, deed Vitesse hetzelfde met AGOVV en sloten ook SC Heerenveen en FC Emmen een akkoord. Bovendien praten VVV, NEC en PSV over eenzelfde constructie.

"Wij ondersteunen de visie van de KNVB om in de provincie Groningen één gezamenlijke jeugdopleiding te runnen", zegt algemeen directeur Jan Korte van BV Veendam. "Al jarenlang heeft onze eigen opleiding te weinig rendement opgeleverd als het gaat om doorstroming van jeugdspelers naar onze eigen eerste selectie. In onze ogen zal de samenwerking op termijn een kwalitatieve impuls moeten geven aan onze eerste selectie. Tenslotte is dat het doel waarna we streven."

"Het doel van de samenwerking is om de kwaliteit van talentvolle voetballers te verhogen en hierdoor een grotere doorstroom te realiseren naar het betaalde voetbal. We willen de kennis en krachten bundelen in plaats van met twee jeugdopleidingen in de breedte te werken. Hierdoor is sprake van minder kwantiteit en meer kwaliteit", besluit Henk Veldmate, de manager technische zaken van FC Groningen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen