Ram op kleedkamermuur kost Romero zes weken

6 maart 2009, 15:57   Bijgewerkt: 6 maart 2009, 16:05

Sergio Romero heeft zes weken nodig om te herstellen van de breuk in zijn hand, die hij donderdag opliep toen hij woedend tegen een kleedkamermuur sloeg. De keeper, die al geopereerd is, zal in die periode worden vervangen door Joey Didulica. "Dat is nou Argentijns temperament", verzucht coach Louis van Gaal.

Van Gaal baalt flink van de onhandige actie van zijn keeper. "Het is niet slim van Sergio om zijn frustraties op deze manier te uiten; hij was niet in staat om het te managen. Hij benadeelt op deze manier het team en de club."

{image[263912][right-half][]}"Ik kijk echter naar de totale mens, in plaats van slechts de voetballer", vervolgt de coach op de officiële website van zijn club. "Emoties en culturele dimensies spelen in dit geval ook een rol. Bij hem zie ik wel vaker de kogeltjes in zijn ogen branden. Hij was niet zozeer boos om het verlies of de uitschakeling, maar meer om het feit dat zijn blunder zo'n grote rol heeft gespeeld bij de nederlaag. Zo'n blunder is niet des Sergio's. Na afloop zat hij huilend in de kleedkamer. Sergio was direct al schuldbewust richting mij. Of ik hem vandaag al heb gebeld? Nee, ik denk niet dat hij nu op mijn stem zit te wachten."

Door de blessure van Romero moet AZ de komende weken spelen met een nieuw gezicht onder de lat. "Joey Didulica speelt zondag tegen NEC. Hij weet wat ik verlang van een keeper. Nu is het aan hem om te bewijzen wat hij waard is. Didulica is een mentaal sterke speler. Het feit dat hij na een moeilijke periode weer in het gelid is geraakt, bewijst dat. Een keeper heeft echter grote invloed op een verdediging. Joey is weer heel anders dan Sergio. De verdediging moet nu weer op elkaar ingespeeld raken. We kunnen helemaal van voor af aan beginnen", aldus Van Gaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen