Sparta Rotterdam wint zespuntenduel van Heracles

21 maart 2009, 22:42   Bijgewerkt: 21 maart 2009, 23:18

Sparta Rotterdam heeft in de strijd tegen degradatie uitstekende zaken gedaan door een 1-0 thuiszege te boeken op concurrent Heracles Almelo. Edouard Duplan maakte vier minuten na rust het winnende doelpunt. Heracles stond toen al met tien man, na een dubbele gele kaart van verdediger Mark Looms. In de slotfase werd ook Birger Maertens met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Volgens de clubleiding en enkele media had de trainer echter al lang daarvoor contact met FC Utrecht gehad, maar Booy ontkent dat stellig. Toen ook nog eens bleek dat de Utrechters Sparta-teammanager Kevin Valkenburg hadden benaderd om met Booy mee te komen, namen de spanningen tussen Sparta en de trainer nog eens toe.

In die sfeer moest Booy zonder de geschorsten Ruud Knol en Kim Jaggy en de geblesseerde Sander van Gessel (rug) zaterdagavond beginnen tegen concurrent Heracles. De ploeg van trainer Gert Heerkes miste op het Kasteel zijn smaakmaker Ricky van den Bergh. Het werd een slechte eerste helft, waarin beide ploegen grossierden in balverlies.

De thuisploeg verzuimde vervolgens ruimer afstand te nemen van Heracles, waardoor het tot de laatste seconde zuchten was voor Booy. Maar ook voor Heerkes was het pijn lijden. Hij zag dat Birger Maertens het einde niet haalde, na een tweede gele kaart in blessuretijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen