Van Marwijk verwacht defensief Schotland

26 maart 2009, 15:40   Bijgewerkt: 26 maart 2009, 15:45

Bert van Marwijk gaat er vanuit dat het spel zich zaterdag, als Nederland en Schotland in de Amsterdam ArenA tegenover elkaar staan, vooral op één helft afspeelt. De bondscoach verwacht dat Oranje tegenover een defensief Schotland komt te staan.

"Ze zullen met één spits en vijf middenvelders spelen, denk ik", zei de bondscoach donderdag, tijdens een korte persconferentie in Noordwijk. "Ik verwacht dat ze zich terug zullen trekken op eigen helft en wachten op fouten van ons. Ons strijdplan? Nou, natuurlijk gaan we laten zien dat we voor de drie punten gaan. Maar het is ook niet verstandig om meteen jezelf ondersteboven te lopen. Het maakt immers niet uit of het doelpunt in de eerste, of laatste minuut valt. Het gaat er om dat je wint."

De grasmat in de Amsterdam ArenA kan volgens de coach ook een belangrijke rol spelen. "Door het slechte weer is het veld niet overal goed en is het belangrijk dat spelers het juiste schoeisel dragen. Pinnen bijvoorbeeld, in plaats van noppen."

Met welk team Nederland aan zal treden tegen de Schotten, liet de coach in het midden. "Stekelenburg speelt, maar dat was al bekend. Verder ga ik niets zeggen over de opstelling. Ook niet over de positie van Dirk Kuyt, nee. Maar zoals ik al zei, moet ik lastige keuzes maken. Vooral voorin. We hebben acht aanvallers in de selectie en er kunnen er maar vier spelen. Maar wie dat zijn, zien jullie zaterdag wel."

Vermoedelijke opstelling: Stekelenburg; Van der Wiel, Mathijsen, Ooijer, Van Bronckhorst; De Jong, Van Bommel; Robben, Sneijder, Van Persie; Huntelaar

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen