Willem II maakt bij Sparta einde aan slechte serie

6 maart 2009, 22:42   Bijgewerkt: 6 maart 2009, 22:56

Willem II lijkt in 2009 alleen maar punten te kunnen pakken in Rotterdam. Nadat het eind januari in De Kuip 1-1 speelde bij Feyenoord, won het vrijdagavond op bezoek bij Sparta met 1-0. Verder verloren de Tilburgers al hun duels na de winterstop. George Mourad maakte na 74 minuten het verlossende doelpunt voor de ploeg van Alfons Groenendijk.

De winst tegen Sparta was opmerkelijk omdat het blessureleed bij de Tilburgers met de week toeneemt. Vaste waarden als Danny Mathijssen en Danny Schenkel ontbreken al weken, maar tegen Sparta waren ook Said Boutahar en spits Frank Demouge (invaller) niet fit.

booy

booy

Aangezien zowel Sparta als Willem II vrijdagavond sowieso niet wilde verliezen, namen beide ploegen weinig risico. In een matige eerste helft, met nauwelijks hoogtepunten, had Sparta meer balbezit en één grote kans. Sander van Gessel leek al in de vierde minuut de 1-0 binnen te koppen, maar Willem II-speler Mohammed Messoudi werkte de bal nog net voor de doellijn weg.

Halverwege de tweede helft probeerde Booy als eerste om de wedstrijd open te breken. Hij bracht onder andere aanvaller Charles Dissels in. Veel hielp dat niet. Ook Groenendijk nam wat meer risico met wissels en dat pakte beter uit. In de 74ste minuut strafte George Mourad slecht verdedigen bij Sparta af: 0-1

Door de overwinning nemen de Tilburgers eindelijk afstand van de degradatieploegen. Sparta is nog niet zover. De ploeg moet uitkijken dat het niet verder in de problemen komt.