Jans wil voetbal uit eerste competitiefase terug

Ger
3 april 2009, 18:34

FC Groningen hoopt zaterdagavond bij FC Utrecht goede zaken te doen in de strijd om een ticket voor de play-offs. Bij een zege vergroot de ploeg van coach Ron Jans zijn voorsprong op de Domstedelingen tot zeven punten.

"Het is een cruciaal duel voor Utrecht om in de race te blijven voor de plekken in de play-offs. En wij kunnen een 'Vorentscheidung maken. Als wij van Utrecht winnen, kunnen zij ons eigenlijk alleen in theorie nog achterhalen", stelt Jans op de website van FC Groningen, dat momenteel de zesde positie in de Eredivisie bezet. Tegenstander FC Utrecht staat twee plekken lager.

"Na de laatste interlandperiode hebben we nu een regelmatig patroon richting play-offs", weet de oefenmeester. "Geen wedstrijden meer doordeweeks en zelfs niet op vrijdagavond. Gewoon elke week opbouwen naar het volgende duel op zaterdag of zondag. We prikkelen in deze fase de snelle vezels en lichten de explosiviteit in de trainingen uit. Gesteund door goede resultaten en goed voetbal willen we toewerken naar het voetbal dat we in de eerste fase van de competitie hebben laten zien."

Mocht FC Groningen het seizoen afsluiten met Europees voetbal, dan ziet Jans wel een probleem opdoemen. "Want de rustperiodes zijn door allerlei oorzaken wel heel kort door de overvolle agenda. De play-offs duren tot maximaal 3 juni en sommige individuen zoals Marcus Berg spelen de hele maand juni nog interlands. Onze voorbereiding begint op 22 juni, maar het is haast onmogelijk iedereen bij de start van het Europese seizoen in optimale conditie te krijgen. Het is een onmogelijke beginsituatie en we komt dan in een lastig parket. Maar aan die situatie kunnen we weinig veranderen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen