VVV declasseert Den Bosch op weg naar promotie

10 april 2009, 22:22   Bijgewerkt: 11 april 2009, 12:10

Het kampioenschap van VVV Venlo in de Jupiler League komt steeds dichterbij. De fiere koploper uit Limburg boekte vrijdag in De Vliert een eclatante 5-0 zege op FC Den Bosch. De krachtmeting in Noord-Brabant werd in de eerste helft voor een periode van ongeveer 25 minuten gestaakt vanwege naderend onweer.

bliksem, vliert

In het kielzog van VVV kwamen ook naaste belagers RKC Waalwijk en Cambuur tot een overwinning. RKC stak door onder meer twee doelpunten van Fred Benson Stormvogels Telstar voor eigen publiek met 3-0 de loef af. Cambuur was in Leeuwarden met 2-0 te sterk voor Helmond Sport. Door de resultaten bedraagt de achterstand van beide ploegen respectievelijk zes en elf punten, waardoor het steeds onwaarschijnlijker lijkt dat VVV nog wordt gepasseerd.

De leidende Dordrechters lijken in de race om de periodetitel alleen nog RKC (twee punten achterstand) en Cambuur (vier punten achterstand) van zich af te moeten schudden. Ook FC Zwolle, dat op eigen veld 0-0 speelde tegen TOP Oss, maakt nog kans op de titel. De Overijsselaars hebben echter al een periodetitel op zak en komen dus niet meer in aanmerking voor de prijs.