VVV-preses boos om subsidie voor Sporting Limburg

4 april 2009, 19:44

De fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard wordt niet alleen door (een deel van) de supporters van beide verenigingen slecht verteerd. Ook bij provinciegenoot VVV Venlo is men niet blij met de totstandkoming van Sporting Limburg omdat deze club miljoenen euro subsidie krijgt van de provincie, waardoor de Venlonaren het zonder steun van de overheid moeten stellen.

"Je praat over zes tot acht miljoen euro die richting de fusieclub gaat", briest voorzitter Hai Berden voor de camera's van RTL. "Het is voor ons onverteerbaar dat al het geld bij die fusieclub terechtkomt omdat het geld van de provincie straks de stand op de ranglijst gaat bepalen."

"Wij als Limburgers hebben ook meebetaald aan de subsidie, dus dan zou je zeggen dat wij daar ook recht op hebben natuurlijk. De subsidie zou betekenen dat Sporting Limburg met een dubbele begroting ten opzichte van VVV de competitie in gaat. Theoretisch zou dat kunnen betekenen dat die club onze beste spelers kan weghalen. Dat is natuurlijk totaal onacceptabel", besluit de preses.

VVV gaat komend seizoen, mits het promoveert naar de Eredivisie, werken met een begroting van ongeveer acht miljoen euro. Sporting Limburg kan zelf elf miljoen euro ophoesten, maar door de provinciesteun van ongeveer drie of vier miljoen euro voor het eerste jaar, kont het totale budget uit op circa vijftien miljoen euro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen