Anderlecht en Standard houden België in spanning

9 mei 2009, 21:50   Bijgewerkt: 9 mei 2009, 22:06

De spanning in België zal komende zaterdag, tijdens de laatste speelronde, ongekend groot zijn. Op de slotdag móéten koplopers Anderlecht en Standard Luik winnen om uitzicht te houden op de landstitel. Zaterdag kenden beide clubs een goede 'generale' en schreven drie punten bij, wat hun seizoenstotaal op 71 brengt.

Anderlecht was in Brussel de meerdere van Roeselare, dat onder leiding staat van de Nederlander Dennis van Wijk. Moubarak Boussoufa, oud-Ajacied Jelle van Damme en Lucas Rodrigo Biglia hadden paarswit op een 3-0 voorsprong gezet, alvorens de bezoekers iets terugdeden via Mahamadou Dissa. Standard was door treffers van Milan Jovanovic en Oguchi Onyewu (foto) met 2-0 te sterk voor Club Brugge.

Beide ploegen wacht op de slotdag een lastig uitduel: Anderlecht moet naar Racing Gent, terwijl Standard aantreedt tegen nummer drie AA Gent. Mochten Standard en Anderlecht ook na volgende week hetzelfde aantal punten hebben, dan moet een beslissingswedstrijd worden gespeeld om te bepalen wie het landskampioenschap verovert. In België worden statistieken als doelsaldi en onderlinge resultaten gelaten voor wat ze zijn als het gaat om de eerste plaats.

Roeselare is door het verlies bij Anderlecht overigens veroordeeld tot het spelen van nacompetitie tegen een tweedeklasser.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen