Barça heeft titel voor het grijpen na pak slaag Real

9 mei 2009, 23:57   Bijgewerkt: 10 mei 2009, 11:22

Het Spaanse landskampioenschap kan zondag na een afwezigheid van twee jaar weer in handen komen van FC Barcelona. De Catalanen zagen titelrivaal Real Madrid zaterdag een behoorlijk pak slaag krijgen van Valencia (3-0), waardoor ze zondag kampioen kunnen worden als een thuiszege wordt behaald op Villarreal. Vorige week werd Real ook al vernederd, toen door de aanstaand landskampioen zelf (2-6).

Bij rust stond het al 2-0, door doelpunten van Juan Mata en David Jiménez Silva. Op de mooiste treffer van de avond moest gewacht worden tot de 68ste minuut. Ruben Baraja nam op dat moment vanaf een kleine twintig meter het leer in één keer op zijn pantoffel en liet Iker Casillas kansloos bij zijn fraaie uithaal. Door de zege houdt Valencia nummer drie Sevilla FC in het vizier.

Het verschil tussen Valencia en Sevilla blijft vier punten aangezien de Andalusiërs eerder op de avond eveneens met drie punten van het veld stapten. De tweevoudig UEFA Cup-winnaar was op eigen terrein, ondanks een 0-1 achterstand, met 3-1 te sterk voor middenmotor Real Mallorca.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen