Bayern München meldt komst Van Gaal

13 mei 2009, 18:47   Bijgewerkt: 13 mei 2009, 18:59

Er bestaat geen twijfel meer over: Louis van Gaal wordt de nieuwe coach van Bayern München. De Duitse club meldt op haar officiële website dat de komst van de trainer beklonken is. Hij tekent een contract tot medio 2011. In ruil voor de oefenmeester komt Bayern in de zomer van 2010 een oefenduel spelen in Alkmaar.

Een zware, driekoppige delegatie van Bayern München, bestaande uit Karl-Heinz Rummenigge, Uli Hoeness en Karl Hopfner, was woensdag op bezoek bij AZ. De gesprekken met Dirk Scheringa, Marcel Brands en Toon Gerbrands verliepen 'aangenaam en heel vriendschappelijk', aldus de Duitse club. Beide partijen kwamen al snel tot een akkoord en AZ hoeft geen transfersom te ontvangen, ondanks dat het contract van de trainer nog een jaar doorloopt. Als tegenprestatie werd afgesproken dat Bayern volgend jaar, geheel kosteloos, een oefenpotje komt spelen.

Bij Bayern is men dolblij met de deal. "We zijn heel blij dat we met Louis van Gaal een ervaren en succesvolle trainer hebben aangetrokken", aldus Rummenigge. Van Gaal volgt Jürgen Klinsmann op, die enige tijd geleden ontslagen werd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen