Benitez wil Owen niet terughalen naar Liverpool

3 mei 2009, 13:23   Bijgewerkt: 3 mei 2009, 13:36

Rafael Benitez heeft de geruchten over een mogelijke terugkeer van Michael Owen naar Liverpool de kop ingedrukt. Owen wordt bij Liverpool genoemd als de opvolger van Robbie Keane, die The Reds afgelopen winter na een dienstverband van een half jaar verruilde voor zijn oude club Tottenham Hotspur.

De Spaanse oefenmeester is echter niet voornemens om de Engelse international terug te halen naar de vijfvoudig Champions League-winnaar, zoals hij dat in 2006 wel deed met publiekslieveling Robbie Fowler. Volgens Benitez zijn beide situaties niet met elkaar te vergelijken.

"Dat was destijds een andere situatie", zei de trainer tegen The Daily Star. "Robbie wist dat het voor hem een fantastische mogelijkheid was om terug te keren. Hij was geblesseerd en had niet veel gespeeld en wij waren op zoek naar een speler met zijn kwaliteiten. Hij begreep goed wat zijn rol binnen de club was."

"Bij Michael is de situatie anders. Hij is jonger en gaat nog jaren mee. Het staat buiten kijf dat hij een topaanvaller is, dus hij wil elke wedstrijd spelen, maar dat is bij ons op dit moment niet mogelijk, aangezien we tevreden zijn over Fernando Torres." Owen vertrok in de zomer van 2004 bij Liverpool om bij Real Madrid aan de slag te gaan. Een jaar later verhuisde hij naar Newcastle United.

Zondagmiddag kruisen Liverpool en Newcastle United de degens op Anfield Road. Owen moet in dat duel genoegen nemen met een plaats op de reservebank.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen