Everse terug als hoofdcoach FC Zwolle

5 mei 2009, 16:06   Bijgewerkt: 5 mei 2009, 18:51

Jan Everse krijgt zijn oude baan als hoofdcoach van FC Zwolle terug. Interim-voorzitter Arjan Jansen heeft dat dinsdag laten weten. Hij wilde nog niet precies zeggen wanneer Everse weer aan de slag gaat. De ex-prof zal op technisch gebied in ieder geval een rol spelen in de nacompetitie, maakte Jansen duidelijk.

De 55-jarige Everse werd eerder dit seizoen door de club op non-actief gesteld na een conflict met het bestuur. De trainer won daarna de arbitragezaak, die hij had aangespannen. Naar aanleiding van de affaire vertrok het bestuur. Het huidige college heeft vertrouwen in Everse en haalde hem terug.

"We hebben de afgelopen weken informatie ingewonnen en ons in de situatie rond Everse verdiept. We zijn tot de conclusie gekomen dat er in een nieuwe structuur vertrouwen is met hem verder te gaan. Hij krijgt wel iets minder bevoegdheden, maar heeft daar positief op gereageerd. Er is een goede basis", aldus Jansen. Everse dient zijn huidige contract met Zwolle uit. Dat loopt nog twee seizoen door.

Everse moest weg bij Zwolle, omdat hij zich zou hebben misdragen tegen een medewerker van de club, nadat hij was overgeslagen bij het uitdelen van hapjes. Jansen is niet bang voor een herhaling van problemen met de trainer. "We hebben duidelijke voorwaarden gesteld in de nieuwe structuur. Niemand kan natuurlijk in de toekomst kijken, maar we zijn ervan overtuigd dat we niet meer met een dergelijke situatie te maken krijgen."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen