FC Groningen toch akkoord met 'absurde' boete

Ger
5 mei 2009, 18:45   Bijgewerkt: 5 mei 2009, 19:11

FC Groningen gaat de boete van 7.500 euro, die de club vorige maand kreeg opgelegd door de KNVB, niet aanvechten. De noorderlingen moeten betalen vanwege kwetsende spreekkoren van de eigen aanhang in de uitwedstrijd tegen streekgenoot SC Heerenveen.

Hans Nijland, de algemeen directeur van FC Groningen, noemde de boete een 'absurd bedrag'. Na het inwinnen van juridisch advies heeft de club echter besloten af te zien van beroep. "Wel hebben we de KNVB een brief geschreven waarin wij aangeven dat in onze ogen de hoogte van de boete absurd is", aldus Nijland op de website van FC Groningen.

"Het mag duidelijk zijn dat wij ons distantiëren van beledigende of kwetsende spreekkoren en dat we er ook alles aan doen dit te voorkomen, maar een bedrag van 7.500 euro getuigt van geen enkele realiteitszin. We hebben de KNVB dan ook gevraagd met ons - en andere clubs, die dezelfde problemen kennen - in discussie te gaan over de vraag hoe we spreekkoren kunnen voorkomen en waarom clubs financieel hard getroffen worden voor zaken waar je niet volledig grip op kunt hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen