Jaap Stam als technisch adviseur naar FC Zwolle

6 mei 2009, 09:07   Bijgewerkt: 6 mei 2009, 12:06

Jaap Stam gaat aan de slag bij zijn oude club FC Zwolle. De oud-verdediger wordt technisch adviseur van de eerstedivisionist. Hij wordt met de teruggekeerde Jan Everse verantwoordelijk voor het technische beleid.

De komst van Stam is inmiddels officieel bekend gemaakt door de club. Dinsdag werd al duidelijk dat Jan Everse, die begin maart op non-actief gesteld werd, terugkeert als hoofdcoach. Hij zit tijdens de play-offs alweer op de bank.

De functie van Stam is nog niet helemaal duidelijk. "Hij heeft nog geen officiële titel. In de zomerperiode gaan we met hem overleggen wat precies de invulling wordt", zei interim-voorzitter Arjan Jansen woensdag. "Maar hij is meer dan een adviseur. Hij zal ook zijn voetbalschoenen aantrekken en op het trainingsveld verschijnen. Maar hij is ook weer geen assistent-trainer. Het zou wel kunnen dat hij af en toe naast Everse op de bank zit bij wedstrijden", aldus Jansen.

Stam (36) maakte als voetballer bij FC Zwolle zijn debuut in het betaald voetbal. Hij speelde later voor onder meer PSV, Ajax, Lazio, AC Milan en Manchester United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen