Manchester na zege nog één punt verwijderd van titel

13 mei 2009, 23:00   Bijgewerkt: 13 mei 2009, 23:09

Manchester United heeft de Engelse landstitel voor het grijpen. Op bezoek bij Wigan Athletic boekte de Champions League-finalist woensdag een belangrijke overwinning (1-2), waardoor het komende zaterdag in eigen stadion tegen Arsenal aan één puntje genoeg heeft om het kampioenschap binnen te slepen.

Tegen Wigan toonde Manchester United, zoals zo vaak dit seizoen, een kenmerk van een echte kampioensploeg: het speelde niet best, maar won wel. Wigan kwam voor rust op voorsprong via Rodallega en had het volste recht op minimaal één punt, maar de volle buit ging mee in de bus naar Manchester. Carlos Tevez maakte na een uur gelijk, waarna middenvelder Michael Carrick in de slotfase op prachtige wijze voor de 1-2 zorgde. Bij Wigan stond Mario Melchiot negentig minuten in het veld. Een andere oud-Ajacied, Daniël de Ridder, zat de hele wedstrijd op de reservebank.

Als Manchester United nu zaterdag minimaal één punt pakt tegen Arsenal, is de titelstrijd beslist. Verliest Manchester, dan kan het een dag later zonder te spelen alsnog kampioen worden, als Liverpool niet wint van West Bromwich Albion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen