Roda hekkensluiter na duur verlies tegen Willem II

3 mei 2009, 16:24   Bijgewerkt: 3 mei 2009, 17:09

Roda JC gaat de laatste speelronde van de Eredivisie in als hekkensluiter. De ploeg uit Kerkrade leek thuis tegen Willem II af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar in blessuretijd schoot invaller Niels Vorthoren de Tilburgers toch naar de winst. Roda JC móét nu komende week winnen bij Feyenoord om zich te handhaven.

Het zat Roda JC zondagmiddag niet mee. Het tactisch plan van trainer Harm van Veldhoven hield ruim een half uur stand. Toen moest de geslepen spits Andres Oper met een spierblessure naar de kant. De vervanger van de beweeglijke Oper was de boomlange Dieter van Tornhout. Bij een van zijn eerste acties raakte ook hij geblesseerd, zodat Van Veldhoven in de rust opnieuw moest wisselen. De jonge en onervaren Wesley Schors kwam in het veld.

De omzettingen deden het spel van het onzekere Roda JC geen goed. De geplaagde ploeg leek stijf te staan van de spanning. De Limburgers leden veel onnodig balverlies en waren niet koelbloedig op de momenten dat dit nodig was. Oper, Marcel Meeuwis, Willem Janssen en Van Tornhout kregen uitstekende kansen om Roda JC op een geruststellende voorsprong te zetten. Ze faalden hopeloos of moesten hun meerdere erkennen in doelman Maikel Aerts.

Willem II stelde daar in aanvallend opzicht weinig tegenover. Slechts eenmaal veerde de Tilburgse aanhang op, maar de slappe inzet van spits Frank Demouge werd door Marcel de Jong van de lijn gehaald.

Met de moed der wanhoop ging Roda JC na rust op jacht naar de broodnodige zege. De thuisclub kreeg tegen het zwakke Willem II opnieuw volop kansen: kopbal Sekou Cissé op de lat, doelman Aerts die met grote moeite de vrije trap van Davy de Fauw en de inzet van Meeuwis van de lijn haalde.

Willem II beperkte zich tot verdedigen en loerde op een uitval. Frank Demouge had Willem II in de slotfase, tegen de verhouding in, tot drie keer toe op voorsprong moeten zetten, maar geheel in de stijl van het Tilburgse spel troffen zijn pogingen geen doel. Invaller Niels Vorthoren velde in de slotseconden wél het vonnis over Roda JC.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen