Standard morele winnaar van eerste beslissingsduel

21 mei 2009, 22:39   Bijgewerkt: 21 mei 2009, 22:48

Standard Luik heeft zich in de strijd om het Belgisch landskampioenschap een uitstekende uitgangspositie verworven door bij Anderlecht gelijk te spelen. In Brussel werd het 1-1, waardoor de titelhouder zondag tijdens de return in Luik aan een doelpuntloze remise voldoende heeft om de titel te prolongeren.

Standard kende een flitsend begin in de hoofdstad en trof in het eerste kwartier tweemaal de paal via Wilfried Dalmat en Igor De Camargo. In het eerste bedrijf was Standard de bovenliggende partij, maar na de theepauze herpakte Anderlecht zich en hoefde het niet lang te wachten op een doelpunt. Jonathan Legear (foto) kopte paarswit op aangeven Olivier Deschacht op voorsprong.

Na de openingstreffer was het de thuisclub die het tempo bepaalde. In die fase waren het echter de bezoekers die scoorden via Dieumerci Mbokani. In het restant zochten de Brusselaars nog wel naar de tweede goal, maar de Walen bleven eenvoudig op de been. Al moesten ze in slotfase wel verder met tien spelers, na een tweede gele kaart van Tomislav Mikulic.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen