WBA houdt hoop na zege op Wigan, Hull onderuit

9 mei 2009, 18:08   Bijgewerkt: 9 mei 2009, 18:56

De degradatiestrijd in Engeland blijft ongekend spannend. Zaterdagmiddag won hekkensluiter West Bromwich Albion voor eigen publiek met 3-1 van middenmotor Wigan Athletic, terwijl nummer zeventien Hull City in eigen stadion met 2-1 werd verslagen door promovendus Stoke City. Daardoor is het verschil tussen Hull en West Brom teruggebracht tot drie punten.

Bij West Brom, waar Gianni Zuiverloon (foto) tot de basiself behoorde en Ryan Donk inviel, werd voormalig FC Utrecht-speler Marc-Antoine Fortune met twee doelpunten matchwinner. Chris Brunt was de andere doelpuntenmaker namens The Baggies. Tussen de treffers van de thuisclub maakte Hugo Rodallega gelijk. Bij de bezoekers stond Mario Melchiot de volle negentig minuten binnen de lijnen.

Hull City, dat de competitie op voortvarende wijze begon en enige tijd in de subtop bivakkeerde, kreeg thuis tegen medepromovendus Stoke City met 1-2 de deksel op de neus, door goals van Ricardo Fuller en Liam Lawrence. De aansluitingstreffer van Andy Dawson kwam te laat voor Hull. Met de behaalde driepunter is de club uit Stoke-on-Trent verzekerd van lijfsbehoud. Ook Blackburn Rovers komt, na een 2-0 thuiszege op Portsmouth, volgend jaar zeer waarschijnlijk uit in de Premier League.

Dat geldt nog niet voor Hull. The Tigers kunnen maandag onder de rode streep belanden aangezien dan de nummers achttien en negentien, respectievelijk Newcastle United en Middlesbrough, de degens kruisen. De voorsprong van Hull op beide clubs bedraagt drie punten. Ook Sunderland, dat 0-0 speelde bij Bolton Wanderers, moet nog oppassen voor degradatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen