Wisgerhof: "Dit had ik niet durven dromen"

Ger
4 mei 2009, 09:10   Bijgewerkt: 4 mei 2009, 09:27

Nadat FC Twente vorig seizoen in de play-offs afstand nam van Ajax, gebeurde dat deze voetbaljaargang in de reguliere competitie. Door de 3-0 zege op kampioen AZ én de ontluisterende 4-0 nederlaag van de Amsterdammers bij Sparta verzekerden de Tukkers zich zondag van de tweede plaats. Verdediger Peter Wisgerhof kan na amper vier maanden in Twentse dienst zijn geluk niet op.

"Dit is fantastisch. In korte tijd heb ik bij FC Twente heel veel meegemaakt", zegt de 29-jarige Wisgerhof, die in januari als vervanger van de vertrokken Robbie Wielaert overkwam van NEC, tegen FCUpdate.nl. "Met het bereiken van de voorronde van de Champions League is de eerste prijs nu binnen. En dan spelen we later deze maand ook nog de bekerfinale tegen Heerenveen. Dat had ik een paar maanden geleden niet durven dromen."

{image[264941][right-half][]}"Met Twente heb ik slechts één wedstrijd verloren, ik heb drie doelpunten gemaakt en penalty's meegekregen. Ik ben belangrijk geweest voor de club en dat is een lekker gevoel. Daarvoor hebben ze me natuurlijk ook aangetrokken, al was het voor mij aanvankelijk wel even afwachten of ik in het team zou passen. Ik weet natuurlijk wat mijn eigen kwaliteiten zijn, maar Twente is ten opzichte van NEC duidelijk een stap omhoog. Die aanpassing is eigenlijk geruisloos verlopen." 

"Ik merk dat ik de afgelopen maanden als voetballer beter ben geworden. Dit team met betere voetballers heeft me naar een hoger niveau gebracht", stelt de verdediger. "Enig minpuntje was dat ik bij Twente geen Europese wedstrijden kon spelen. Maar dat wist ik toen de overstap maakte, aangezien ik met NEC al in de UEFA Cup was uitgekomen. Nu ik dit succes met Twente meemaak, kan ik absoluut geen spijt hebben van mijn keuze."

{image[264940][left-half][]}Volgens Wisgerhof is de Enschedese club zowel collectief als individueel sterk. "Onze grootste kracht is dat we echt een team zijn. Maar daarnaast beschikken we met Blaise N'Kufo, Eljero Elia en Marko Arnautovic ook over veel individuele kwaliteiten. Die spelers kunnen een wedstrijd voor je beslissen. En dan heb je op het middenveld nog Kenneth Perez en Theo Janssen rondlopen. Zelfs als het wat minder loopt, weet je dat die jongens toch voor een doelpunt kunnen zorgen."

Het was Perez die zondag tegen AZ de ban brak, waarna Wisgerhof zelf en Elia de score naar een fraaie 3-0 zege tilden. Dat FC Twente zich zodoende één speelronde voor het einde van de tweede plaats verzekerde, had de Wageninger niet verwacht. "Aboluut niet. Ten eerste hadden wij op papier een hele moeilijke wedstrijd en daarnaast waren we afhankelijk van het resultaat van Ajax bij Sparta. Ik had niet verwacht dat Sparta zou winnen. Die 4-0 is echt onvoorstelbaar."

{image-old[28628][right-half][]}"Wij maken toch een constantere indruk", zegt Wisgerhof over het verschil met de Amsterdammers. "Een paar weken geleden won Ajax met 7-0 van Willem II en tegen Sparta verliezen ze met 4-0. Die wisselvallige resultaten hebben ze dit seizoen niet kunnen uitbannen. Wij hebben de afgelopen maanden een betere reeks neergezet en zijn daarom verdiend tweede geworden. Aan het eind van de rit staan we op een juiste positie."

FC Twente gaat in het laatste competitieduel nog op bezoek bij Ajax, al staat er voor de Tukkers dan niets meer op het spel. Wisgerhof: "Maar we willen daar natuurlijk geen flater slaan. Als we het tegen Ajax slecht doen, heeft dat ook weer invloed op de bekerfinale. We kunnen de komende twee weken niet gaan lanterfanteren en dan ineens een fantastische finale spelen. We moeten scherp blijven werken. Maar dat beseft iedereen bij de club, want het spelen van die finale is een fantastisch vooruitzicht."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen