Oranje hoopt klus te klaren in 'maanlandschap'

5 juni 2009, 22:17   Bijgewerkt: 5 juni 2009, 22:53

In IJsland, waar het landschap veel weg heeft van de maan en het in deze fase van het jaar niet donker wordt, krijgt Oranje zaterdag de eerste kans om zich te plaatsen voor het WK van 2010. Een zege in Reykjavik volstaat om de klus te klaren, weet ook bondscoach Van Marwijk. "En daar gaan we voor, we willen het hier afmaken."

Nederland en kwalificatiewedstrijden in juni, het is zelden een goede combinatie gebleken. Regelmatig gaat Oranje onderuit in deze fase van het seizoen, zeker ook omdat de meeste spelers in gedachten al op vakantie zijn. Of bij een transfer, zoals een handvol spelers in de huidige selectie van het Nederlands elftal.

De belangrijkste tegenstander van Nederland is zaterdag vermoedelijk dat ook niet IJsland, maar nonchalance. Zijn de spelers wel gretig genoeg om tot het gaatje te gaan in het stadionnetje van Reykjavik, dat eigenlijk maar twee tribunes heeft?

Nederland

Nederland

Gemakkelijk zal het sowieso niet worden tegen IJsland, weet Van Marwijk. "Anderhalf jaar geleden kwam Spanje hier niet verder dan een gelijkspel. En bij Noorwegen pakte deze ploeg een paar maanden geleden ook een punt."

"We gaan in ieder geval voor de drie punten", vervolgt de coach, die zeker niet ontevreden is over de conditie van het speelveld in Reykjavik. "Het veld is beter dan het lijkt. Natuurlijk is het niet zo egaal als in de Kuip, maar het had slechter gekund."

Of de omstandigheden in het bizarre IJsland verder nog een rol spelen, is afwachten. "Tsja, ik ben hier ook nog nooit geweest. Het is allemaal wat apart, dat klopt. Toen ik uit het vliegtuig stapte, waande ik me ook even op de maan. En het blijft licht 's avonds, dat klopt. Maar het gaat ons gewoon om de punten. We kunnen ons hier plaatsen voor het WK van 2010. Hopelijk realiseren de spelers zich dat ook."

Vermoedelijke opstelling Nederland: Stekelenburg; Van Bronckhorst, Mathijsen, Ooijer, Heitinga; Van Bommel, De Jong; Robben, Van Persie, Kuyt; Huntelaar

Bekijk hier een fotoreportage van de afsluitende training in Reykjavik.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen