Robben geniet van Oranje: "Er staat een echt team"

8 juni 2009, 07:38

Nummer twee op de wereldranglijst, als eerste Europese land geplaatst voor het WK: het zijn mooie tijden voor Oranje. Zeker ook omdat niet alleen de resultaten, maar ook het spel prima is. Tegen IJsland speelde Nederland zaterdag 45 minuten lang fantastisch voetbal. Gaan we volgend jaar als favoriet naar Zuid-Afrika?

Oké, IJsland is geen Italië of Argentinië. En natuurlijk zullen de verdedigers op het WK een stuk beter zijn dan pakweg Bjarni Eiriksson en Indridi Sigurdsson, twee mannen die IJsland zaterdag achterin had staan. Maar toch. In het verleden had Nederland er altijd moeite mee kansen te creëren tegen kleinere landen. In Reykjavik was het spel van Oranje zó goed en snel, dat er voor de arme IJslanders geen houden aan was.

"Tsja, soms heb je van die dagen dat de bal er niet in wil", zegt Robben tegen FCUpdate.nl. "Maar gelukkig waren mijn missers in deze wedstrijd niet fataal. Het zou een stuk vervelender zijn geweest, als we niet hadden gewonnen. Maar je hebt gelijk, ik had zeker een paar keer moeten scoren. Ik miste een beetje scherpte. Dat komt waarschijnlijk omdat we bij Real Madrid de laatste weken nergens meer om speelden, de intensiteit van trainingen en wedstrijden ging hierdoor omlaag. Dat merk je terug in zo'n wedstrijd als deze, je mist wat ritme."

"Natuurlijk zullen er mensen zijn die roepen dat we in een zwakke poule zaten", pareert de aanvaller alvast mogelijke critici, "maar daar kunnen wij niets mee. Oké, we zitten niet in de zwaarste kwalificatiegroep. Maar uitwedstrijden tegen Noorwegen, Macedonië en IJsland zijn echt niet gemakkelijk. In al die wedstrijden hebben wij het gewoon goed gedaan. We hebben iedere partij geconcentreerd gespeeld en terecht gewonnen. Hoe goed of slecht de tegenstanders zijn, maakt dan niet uit. We moeten naar onszelf kijken en wij hebben fantastisch gepresteerd."

fans supporter wk 2010

fans supporter wk 2010

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen